Data: 2003-07-30 13:47:53
Temat: Re: ryż
Od: m...@d...silesia.pik-net.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
In <bg8cr2$r2k$1@korweta.task.gda.pl>, "Asiunia" <j...@p...gda.pl> writes:
>Preferuję sklejony ( w formie pure ryżowego), pomimo tego że wg kuchennego
>savoir-vivre każde ziarenko powinno leżeć na talerzu oddzielnie. I niestety,
>ale taki mi wychodzi, zarówno ugotowany w torebce, jak i luzem. Może ktoś
>wie, jak ugotować klejącą ryżową papę?
>
Ryż długoziarnisty , zwłaszcza 'paraboiled' jest mniej
"klejący" . Lepszy byłby taki jak się stosuje do risotto,
arborio . Ale w sklepach i supermarketach widuję tylko
długoziarnisty.
Marek
--
Never go out, and, if you do,
you'll never come back
|