Data: 2008-01-06 21:32:47
Temat: Re: ryż do risotto
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 6 janvier 2008 ŕ 17:46:32, dans
<4...@l...go
oglegroups.com> vous écriviez :
> On 6 Sty, 16:30, "dwaKa" <b...@i...pl> wrote:
>> W przepisie podano "ryż do risotto". Co to jest, gdzie się to kupuje ?
> A musi być ryż "specjalny"? Można użyć dowolnego ryżu ugotowanego na
> sypko (na biało) lub obsmażonego na oleju na złoty kolor i zalanego
> wodą - postawić w ciepłym piekarniku, aby doszedł. Zalać można
> bulionem warzywnym, mięsnym, czy też warzywkiem (lub innym specyfikiem
> tego typu (Vegeta, kostka rosołowa itp.) rozpuszczonym w wodzie.
Ty masz po prostu fioła : risotto to *nie* jest ryż gotowany w
wegecie.
Przypominaja mi sie czasy kiedy tlumaczyles ze mozna zrobic fondue z
serkow topionych...
ps. wiem ze na pewno odpiszesz (jestes splonkowany wlasciwie wszedzie
wiec chwytasz okazje kiedy ktokolwiek ci odpowie), ale tylko wyszedles
z KF z okazji zmiany roku.
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|