Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sajgonki
Date: Thu, 6 Dec 2001 12:25:46 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 31
Sender: j...@p...onet.pl@raya.kabaty.2a.pl
Message-ID: <9unkjb$gvf$1@news.onet.pl>
References: <9ukrsu$e4u$1@news.tpi.pl> <9ukt09$r89$1@news.tpi.pl>
<9unihs$e2j$1@news.onet.pl> <9unjsu$2tf$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: raya.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1007637931 17391 213.25.123.146 (6 Dec 2001 11:25:31 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Dec 2001 11:25:31 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:86140
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9unjsu$2tf$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości
do
> grup dyskusyjnych napisał:9unihs$e2j$...@n...onet.pl...
> > Czy sajgonki trzeba osączać na bibule po smażeniu?
> Można osączyć, ale nic się nie stanie, jesli tego nie zrobisz. I tak będą
> chrupki, a ponieważ krótko się smaża nie powinny mocno nasiąknąć tłuszczem
>
> > Wczoraj tych w/g sassanach nie osączałam, ale może powinnam?
> > Te wczorajsze miały jedną wadę... Były za wilgotne
> Te nie są wilgotne i dlatego są pyszne z sosem tao tao chili
słodko-kwaśnym
Sos mam, ale... nie słodko-kwaśny, a słodki sos chili... Mam nadzieję, że
tez będzie pasował -)))
A ta wilgoć to chyba jednak nie od tłuszczu...
A jeśli chodzi o suszenie przed smażeniem, to wczoraj tych sajgonek miałam
ze 30, albo i lepiej, więc jak ostanie kończyłam zawijać to te pierwsze były
już ciut obeschnięte...
A jeszcze jedno... Może głupie... Jak moczysz papier ryżowy, pod kranem, czy
w talerzu/misce/garnku?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|