Data: 2001-12-06 11:25:46
Temat: Re: sajgonki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9unjsu$2tf$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości
do
> grup dyskusyjnych napisał:9unihs$e2j$...@n...onet.pl...
> > Czy sajgonki trzeba osączać na bibule po smażeniu?
> Można osączyć, ale nic się nie stanie, jesli tego nie zrobisz. I tak będą
> chrupki, a ponieważ krótko się smaża nie powinny mocno nasiąknąć tłuszczem
>
> > Wczoraj tych w/g sassanach nie osączałam, ale może powinnam?
> > Te wczorajsze miały jedną wadę... Były za wilgotne
> Te nie są wilgotne i dlatego są pyszne z sosem tao tao chili
słodko-kwaśnym
Sos mam, ale... nie słodko-kwaśny, a słodki sos chili... Mam nadzieję, że
tez będzie pasował -)))
A ta wilgoć to chyba jednak nie od tłuszczu...
A jeśli chodzi o suszenie przed smażeniem, to wczoraj tych sajgonek miałam
ze 30, albo i lepiej, więc jak ostanie kończyłam zawijać to te pierwsze były
już ciut obeschnięte...
A jeszcze jedno... Może głupie... Jak moczysz papier ryżowy, pod kranem, czy
w talerzu/misce/garnku?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|