Data: 2000-09-05 20:01:31
Temat: Re: schab
Od: "Barbara Hevelke" <b...@z...pg.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Katarzyna Kikowska <k...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> Witam grupę.
> Chcę przyrządzić schab ze śliwkami (upiec w całości, a śliwki wsadzić w
> środek). Czy śliwka kalifornijska suszona będzie dobra?
Najlepsza.
Jak przyprawić taki
> schab? Może moczyć w jakieś zalewie, tak żeby mięsko wyszło pyszne?
> Z góry dziękuję za pomoc.
> Kasia
>
Najlepiej natrzec czosnkiem i sola, obsypac majerankiem. Powinno postac w
lodowce przynajmniej godzine. Nastepnie obsmaz schab na patelni i piecz w
piekarniku az bedzie miekki (oczywiscie od czasu do czasu polewajac sosem i
czerwonym winem).
Pozdrowienia
BasiaH
|