Data: 2005-03-18 11:15:18
Temat: Re: schab faszerowany sliwkami i morelami
Od: "jacek" <j...@s...xp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MadziaK" <M...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d1ecs3$7gh$1@inews.gazeta.pl...
> Poguglalam i znalazlam:)
> ale wszedzie jest, ze podlewac woda w trakcie pieczenia itp itd, by nie
> wysechl.
>
> czy nie mozna by go upiec w rekawie? i po klopocie?
>
> i moze jeszcze jakies przepisy, chodzi o to by byl na zimno;)
Schab w rekawie? Nic dobrego.
Schab najlepiej oblozyc po wierzchu cienkimi paskami sloniny, taki daszek
zrobic. W trakcie pieczenia slonina sie wytapia, schab nie staje sie wiorem,
dosc czesto trzeba polewac sosem. A i tak upieczona slonina staje sie
delikatna i stanowi smakowity dodatek do schabu. Po zastygnieciu mozna
zreszta kroic wraz ze slonina.
jacek
co taki schab zrobi sobie na Świeta i nie bedzie sie obzerac, a tylko
draznic kubki smakowe
|