Data: 2005-03-18 11:30:53
Temat: Re: schab faszerowany sliwkami i morelami
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MadziaK" <M...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d1ecs3$7gh$1@inews.gazeta.pl...
> czy nie mozna by go upiec w rekawie? i po klopocie?
Ja piekę w rekawie, tylko trzeba pilnowac czasu, aby się nie rozpadał. Nie
trzeba niczym podlewać, piecze się we własnym sosie i w zalewie
przyprawowo-olejowej (Staropolska/Kamis).
Pod koniec pieczenia rozcinam rekaw, aby schab się przypiekł z wierzchu.
Nadziewam zazwyczaj poledwiczką, która z kolei jest nadziana sliwkami.
Nadzienie rodzynkowe mi nie podchodzi, więc nie wiem, jak będzie z morelami.
Śliwki musza byc koniecznie wędzone.
pozdr
cherokee
|