Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: tucherka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: schab faszerowany sliwkami i morelami
Date: Fri, 18 Mar 2005 12:25:29 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <d1ee38$k$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d1ecs3$7gh$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: bow232.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1111145384 20 83.29.38.232 (18 Mar 2005 11:29:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Mar 2005 11:29:44 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0 (Windows/20041206)
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <d1ecs3$7gh$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:235338
Ukryj nagłówki
MadziaK napisał(a):
> Poguglalam i znalazlam:)
> ale wszedzie jest, ze podlewac woda w trakcie pieczenia itp itd, by nie
> wysechl.
>
> czy nie mozna by go upiec w rekawie? i po klopocie?
>
> i moze jeszcze jakies przepisy, chodzi o to by byl na zimno;)
> MadziaK
>
>
schab na zimno świetna rzecz !!! nic prostszego :)
ja nigdy nie podlewam wodą w czasie pieczenia i nie piekę go w rękawie
bo niedobry wychodzi....najpierw oczyszczony schab nadziewam
śliwkami...potem nacieram przyprawami z oliwą...chwilke on sobie leży w
lodówie...potem podsmażam go na patelni ze wszystkich stron, wkładam
mięsko do naczynia, w którym ma się piec...wszystko to co zostało na
patelni po jego podsmażeniu podlewam niecałą szklanką wody i siup
wszystko do mieska, czasami wrzucam ząbek czosnku i pokrojąna marchewke
w talarki....wszystko się ładnie piecze....po jakiejś godzince
przewracam mięsko na drugą stronę...w czasie pieczenia można po prostu
polewać mięso wytapiającym sie tłuszczem...nie trzeba juz podlewać wodą
dodatkowo....wychodzi pyszniutkie....najpierw do obiadku z kluskami
śląskimi, a potem na kolacyjke na świeżutką bułeczke z masełkiem :) :) :)
mniam :-)
pozdr tuch :)
|