Data: 2004-12-02 15:03:35
Temat: Re: schab inaczej
Od: "IN_" <izanin@WYTNIJ_TOwp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ata" <a...@e...pl> napisał w wiadomości
news:con0eo$n1q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich
>
> Własnie pzrestudiowałam co mozna zrobic z kotletem schabowym i w zwiazku z
> tym mam pytanie,
> jakies pomysly na pieczeń ze schabu?
Ja lubie chyba najprostsza z mozliwych wersji, ale raczej dla osob lubiacych
czosnek.
W kawal schabu wbijac ostry noz, w dziury wpychac cale zabki czosnku. Ilosc
zalezna od tego jak bardzo lubi suie czosnek. Ja daje duzo. Schab naciera
sie oliwa z przyprawami - tu rzecz gustu, kazdy lubi co innego, mozna sobie
kombinowac do woli. Zostawia w lodowce, co by nabral aromatu ziolek. Potem
do piekarniczka, podlewajac odrobina oliwy raz na jakis czas... po jakims
czasie na dole zrobi sie pyszny sosik, wiec podlewamy sosikiem. Piec
przykryty folia al., na sam koniec zdjac folie i zapiec przez moment.
Mozna jesc jak sie lubi. Na obiadek kroje w plastry grubosci kotleta i tak
zapiekam w sosiku, do tego ziemniaczki ...mniam.
A na sniadanko czy kolacje na kanapce lepszy niz wedlina. Pyszny z
chrzanikiem, z zurawinka czy borowka...
To wersja dla leniwych, bo tak na prawde nic ty nie trzeba robic. I wychodzi
zawsze i kazdemu... a czsneczek mniamusi... traci ten swoj ostry zapach, ale
nadal pozostaje pyszny.
Pzdr,
IN_(co by chciala miec czas na gotowania i chiala by miec komu gotowac...)
|