Data: 2002-02-19 11:32:01
Temat: Re: scones (?)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
. I
>tutaj "cuś" co bym zmieniła na pewno: Napisane jest, aby podzielić
>ciasto na pół, zrobić dwa płaskie placki, naciąć na krzyż i piec 12
>minut w 250*C, otóż scones mi nieodmiennie kojarzą się z małymi,
>płaskimi bułeczkami, tak z 6-8 cm średnicy, więc i czas bym skróciła
>ciutkę... a, ja wyrabiam w mikserze i oprócz masła do krojenia,
>schładzam też mąkę, a do pieczenia smaruję skórkę wodą.
>Na pewno będą pysznościowe z masłem ziołowym i czerwonym winem... mmm
>...
Duze okragle jak najbardziej moze byc, na krzyz.
Scones nie sa plaskie , tzn tradyzyjne scones, wrecz przeciwnie,
wyzsze niz szersze. pieka sie tak, ze od spodu sa wypieczone, od
gory sa wypieczone, srodek najjasniejszy najbardziej miekki wiec
mozna je roztentegowac na gorna polowe i dolna polowe bez szkody
na ciele dla tego scona - rozpolawia sie latwo i rowno.
Krysia
jak plaskie to nie wiem o co idzie
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|