Data: 2004-03-22 07:47:14
Temat: Re: ser Philadelphia?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
:: Solana :: wrote:
>> Ze szwedzkich smakolykow polecam natomiast ciasto marchewkowe, ktore
>> ma polewe robiona wlasnie z sera Philadelphia (zmieszany z cukrem
>> pudrem). Wychodzi rewelacyjny krem. Niestety nie pieklam tego ciasta
>> nigdy, wiec nie mam wyprobowanego przepisu, ale jakby ktos bardzo
>> zapragnal oraz mial pod reka oryginalna Philadelphie, moge jakis cos
>> przetlumaczyc.
>
Magdaleno, to brzmi ciekawie. Przypuszczam, ze masz to po szwedzku? Bo z
angielskim bym sobie poradzila. Bylabym wdzieczna za przetlumaczenie, jak
znajdziesz chwile. Jak sadze, Philadelphie mozna jakos zastapic rowniez w
polewie.
BTW, ciasto marchewkowe tez chyba jest specjalem amerykanskim (co nie
wyklucza, ze moze byc rowniez szwedzkim ;)).
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|