Data: 2000-09-29 08:46:35
Temat: Re: smalec
Od: "junior" <m...@3...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A co z ziołami? Czy dodajecie jakieś?
junior
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:8qvpp2$8j9$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "krycha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:8qvcva$dn4$1@news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik junior <m...@3...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> > napisał:8qv3gm$4ib$...@h...uw.edu.pl...
> > > czy ktos zna przepis na pyszny smalec babuni?
> >
> > Słoninkę kroi się w drobną kostkę, wrzuca do garnka i przetapia.
> > Pilnować, aby skwarki nie spiekły się zbyt mocno.
> > Pod koniec, tuż przed wyłączeniem ognia pod garnkiem, wrzucić starte
> jabłko,
> > kruche i winne.
> > Uwaga burzy się.
> > Smalec jest wtedy biały i oczywiście smaczny.
> > Pozdrawiam Krystyna.
>
> Ja chyba wolę tradycyjna z cebulką...
> Do smażącej się słoninki wrzucamy pokrojona drobno cebulkę i moment
później
> wyłączamy... Nie smażymy cebulki długo bo się przypali zanim wystygnie...
> Odrobinka soli i jest pyszotka...
> I jeszcze drobna rada...
> Jak tak lubisz smalczyk to kontroluj poziom cholesterolu we krwi... :(
> Pozdrawiam Joanna
>
>
|