Data: 2001-09-23 07:38:02
Temat: Re: smażnyj syr
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz <d...@p...onet.pl> wrote:
> Hiubi napisa":
> >
> > By"em ostatnio w Czechach (Praga) i zajada"em się tam smażonym serem.
> > Jest on tam podawany wszędzie.
> > By" to mniej więcej żó"ty ser w panierce smażony na g"ębokim t"uszczu.
> > Ale jaki ser się do tego nadaje?
> > Jak to zrobić, żeby się nie rozpuści"?
> > A może to s' specjalne gotowe kostki - np. mrożone z hipermarketów :( ale
> > nuie wiem, czy coś takiego w ogole istnieje.
> >
> > Coś ktoś wie o tym cudzie?
> To jest specjalny ser. Kosztuje u nas 30 zl/kg
> Podobny jak do pizzy, ale robi sie go troche inaczej.
> Czeska specjalnosc.
Zaden specjalny ser. W restauracjach czeskich najczesciej smaza
hermelin, taki ich ser w typie camemberta. Mozna go zastapic kazdym
innym serem tego typu. Ale smazyc mozna tez inne rodzaje sera.
Pieknie byla niegdy sprawa omowiona na <news://pl.rec.rowery>.
Zobaczcie:
<http://groups.google.com/groups?hl=en&selm=3adea137
.13213875%40212.45.1
88.35>
Wladyslaw
|