Data: 2002-01-06 13:01:04
Temat: Re: sos do makaronu
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, January 06, 2002 1:54 PM
Subject: Re: sos do makaronu
> > W kazdym razie - polski parmezan jest fuj, wloski jest za drogi , wiec
> ....
> > trzeba sobie radzic.
> > I moje radzenie poelga na konsekwentnym zastepowaniu go rolada
ustrzycka -
>
>
> I dobrze, ze sobie radzisz, ja w zaden sposob tego nie komentuje:).
Chcialam
> tylko sprostowac informacje o parmezanie.
>
> Kasia L.
>
A ja tylko dodam, ze o ile w potrawach wloskich, gdzie parmezan jest niezbyt
istotnym dodatkiem (na zasadzie posypania lyzeczka gotowej potrawy) to
zgadzam sie co do zasady, ze mozna czyms zastapic. Ale w takich prostych
potrawach, jak sos Alfredo, gdzie parmezan jest istotym skladnikiem
nadajacym aromatu calemu sosowi, to zastepowanie go czym kolwiek uwazam za
strate czasu - po prostu to juz nie bedzie ta potrawa ani ten smak, o ktory
chodzi. Dlatego tak sie nabijalam z tych namiastek. W koncu skoro do sosu
potrzeba raptem dwie lyzeczki parmezanu, to mozna odzalowac i kupic na wage
maly kawaleczek wloskiego, nawet jesli jest drogi.
Lady Grey (Herbatka)
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|