Data: 2001-09-03 16:27:02
Temat: Re: sos sojowy
Od: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > jest kilka gatunków sosu sojowego:
> > jasny wytrawny, ciemny wytrawny,
> > ciemny słodki == ketjap manis, indonezyjski
> > japoński zawiera na ogół glutamat sodu, czego nie wszyscy lubią (np. mój
> > kolega dostaje laksyry, jak to na śląsku mawiają)
> >
>
> myslisz, ze chinski nie ma tego glutomianu ?
> ma takze im tanszy tym gorszy ...
> ja mowie o sosie sojowym ktory jest drogi i dobrej jakosci !!! a nie kosztuje 5
> $.
ten który kupuję nie ma. I na nalepce stoi napisane, że nie ma, no i
najważniejsze, dałem koledze do spróbowania, zeżarł na surowo i gotowany
i nic mu nie było. QED.
> > dla mnie chiński jest dużo lepszy i o wiele tańszy od japońskiego.
> tanszy jest to sie zgadzam ,mozna akupic za 1 $ litr.
najlepiej kupić próbki i sprawdzić.
Waldek
|