Data: 2001-09-03 14:47:01
Temat: Re: sos sojowy
Od: Arielka Pazurek <"arleta"@ idirect.ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok wrote:
>
> jest kilka gatunków sosu sojowego:
> jasny wytrawny, ciemny wytrawny,
> ciemny słodki == ketjap manis, indonezyjski
> japoński zawiera na ogół glutamat sodu, czego nie wszyscy lubią (np. mój
> kolega dostaje laksyry, jak to na śląsku mawiają)
>
myslisz, ze chinski nie ma tego glutomianu ?
ma takze im tanszy tym gorszy ...
ja mowie o sosie sojowym ktory jest drogi i dobrej jakosci !!! a nie kosztuje 5
$.
>
> dla mnie chiński jest dużo lepszy i o wiele tańszy od japońskiego.
tanszy jest to sie zgadzam ,mozna akupic za 1 $ litr.
>
> Konkretnie płacę 2DM za litr. Stoi koło kuchni a nie w lodówce i dobrze
> się ma. NA ogół ta flacha jest pusta po 2-3 miesiącach.
>
> Waldek
|