Data: 2001-08-04 14:44:52
Temat: Re: sos teryiaki
Od: "Pandora" <p...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Widzialam gdzies przepis na teriyaki sos, z uzyciem wytrawnego bialego wina
lub sherry zamiast mirin, nie wiem jak smakuje, bo sama go nie
wyprobowalam... Ale nie moze chyba roznic sie _tak_ bardzo? Poza tym,
potrzeba ryzowego octu, czy dostepny w Polsce?
"RU8xx" <r...@a...com> wrote in message
news:20010804102920.22785.00003028@ng-da1.aol.com...
> "MarchEf" b...@y...pl:
>
> >Poszukuje przepisu na to cos co w topiku.
> >Nie mam pojecia co to jest, po nazwie domyslam sie ze to azjatyckie.
> >Istnieje tez duze prawdopodobienstwo, ze to sos :)
>
> Tak.
> To sos.
> Ale nie mozna go zrobic bez japonskiego wina _mirin_ i wodki _sake_,
ktore nie
> sa chyba dostepne w Polsce.
>
> Bardzo smaczny, ale nieporownywalny z niczym, wiec niestety nie moge
> opowiedziec, jak smakuje...
>
> Pawel
|