Data: 2004-02-26 08:18:58
Temat: Re: sponiewierany miód
Od: "Adamo 2." <a...@c...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jurek" <g...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1k7iu$qvv$1@inews.gazeta.pl...
> > Wracam do pytania, skoro cukier i miód to to samo,
> > to dlaczego smalec ze skwarkami lub /i domieszką soi to nie jest to samo
> co
> > żółtko, może wyjaśnisz laikowi?
>
> nie jestem specjalista od soi :( ,ale jezeli mi odpowiesz na jedno pytanko
> wstepne to mozemy podyskutowac , a teraz pytanko; czy soje(a dokladnie
> ziarno) mozna po wyjeciu ze stronka(?) zjesc jako takie bez zadnej
obrobki?
Ok, jeśli warunkowo odpowiesz na moje pytanie po mojej odpowiedzi to jej
udzielę:
nie wiem, nie jestem nawet pewny co do wyglądu soi, nie lubię tego i nie
jadam. Dodam, że cukru/ miodu nie było w moim domu od conajmniej kilku
miesięcy (ani żadnych słodzików itp) w przeciwieństwie np. do wspomnianego
smalcu czy jajek.
Więc "skoro cukier i miód to to samo, to dlaczego smalec ze skwarkami lub /i
domieszką soi to nie jest to samo co żółtko, może wyjaśnisz laikowi?"
Pozdrawiam,
Adam
ps. Czy może jadasz surowe żółtka na śniadanie po wyjęciu ze skorupki bez
żadnej obróbki, jeśli jadłeś choć kilka razy w życiu, to możesz w
przybliżeniu podać tą ilość?
|