Data: 2002-03-11 15:02:33
Temat: Re: strogonow
Od: "satia" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Kamas <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a6hmmg$6h6$...@n...tpi.pl...
> Jedna z możliwych wersji:
> 1kg polędwicy wolowej pokroić na małe kawałki, posolić i popieprzyć,
> odstawić na 2 godz. Obsmażyć na maśle. Łychę masła zasmażyć z mąka, i
> rozprowadzić bulionem, dodać musztardę, wymieszać zagotować, dodać
śmietanę.
> Do sosu włożyć mięso i poddusić ok 5 min.
>
a czy wołowina po tak krótkiej obróbce nie będzie za twarda??? A może taka
powinna byc.
Jakoś tak wołowina kojarzy mi się z czymś, co trzeba poddac dlugotrwalej
obrobce cieplnej.
Pozdrawiam
satia
|