Data: 2005-05-13 12:11:25
Temat: Re: sucha pieczeń
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Normalnie nie wierze! Z torebek do pieczenia wyszla sucha? To znaczy, ze
zadlugo trzymalas albo zbyt wysoka temp.
Moja rada: zamarynowac (dobe) (ocet, sol, pieprz, wg gustu) + torebka do
pieczenia. Obsmazasz, walisz wszystko do torebki, 50 ml wody (lepiej
rosolku), na gure daj kawalek tlustego boczku lub sloninki, szczelnie
zamykaj i piec to trzeba w temp. ok. 180 st. Przez ok. 1 godz. na 1 kg.
miesa. Mozna troche dluzej.
TOrebki nie przekluwaj (wbrew wskazowkom na opakowaniu). Na 5-10 min. przed
wyjeciem poprostu ja rozetnij na gorze. Nie da rady zeby nie bylo miekkie i
soczyste. Poprostu nie sposob.
|