Data: 2006-06-22 16:35:07
Temat: Re: szarpanie się z sałatą jaki ma sens?
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:e7e6gh$anq$1@inews.gazeta.pl, Nika wrote:
> Ja sama kroję ostre papryczki w rękawiczkach, chociaż Kuronia nigdy
> nie oglądałam. Jak pierwszy raz spróbowałam nożem w gołej dłoni, to
> skóra piekła mnie makabrycznie, a każde umycie rąk tylko pogarszało
> sytuację.
Ja kroję bez, ale ja nie jestem szefem kuchni, to ile ich tam pokroję, ze
dwie góra. Kiedyś nosiłam soczewki kontaktowe i zdarzyło mi się wkładać
soczewki po krojeniu chilli. Nie bezpośrednio po krojeniu, parę godzin i
kilkanaście umyć rąk później. Mimo to ból był tak potworny, że oko mi się
po prostu zamknęło i przez ładnych kilkanaście sekund nie mogłam go
otworzyć, żeby tę soczewkę wyjąć z powrotem. Natomiast zimą miewam tak
suchą skórę na rękach, że nawet ogórków kiszonych do sałatki nie mogę
pokroić. Więc naprawdę uważam, że to kwestia indywidualna, i z całą
pewnością nie ma wpływu na smak przygotowanej potrawy.
Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]
|