Data: 2005-12-10 12:07:01
Temat: Re: szpinak
Od: "Nixe" <n...@f...peel>
Pokaż wszystkie nagłówki
W wiadomości <news:dneesr$n7q$1@news.onet.pl>
Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> pisze:
> Szpinak jest apetyczny wyłącznie w butelkowozielonym kolorze.
A w życiu! Mnie właśnie straszono takim ciemnozielonym, niedoprawionym,
jałowym szpinakiem.
Dopiero jak mi mama w domu zrobiła porządny - z masełkiem, ze śmietaną, z
czosnkiem, pieprzem, solą + jajko sadzone na boczku, to pokochałam szpinak i
kocham do dziś. Dzieciaki też nie przełkną szpinaku w kolorze trawy. Musi
być zabielony.
> Szpinak wykłada się do garnuszka z odrobiną masła i to się zagotowuje
> (można wcześniej odlać nadmiar płynu).
> Soli się i pieprzy do smaku. Dodaje się około dwóch ząbków czosnku na
> jedno opakowanie mrożonki (czosnek usiekany lub przeciśnięty przez
> wyciskacz do czosnku). Koniec.
U nas śmietana musi być i basta.
--
PozdrawiaM
|