Data: 2001-11-04 11:06:37
Temat: Re: szukam przepisu na soujouko (souzouko)
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Po zastygnieciu kraje sie na kostki i obsypuje cukrem pudrem.
> Poniewaz wystepuje w roznych kolorach (w smaku jest zwykle upiornie slodki)
podejrzewam, ze robi
sie go takze z innych sokow owocowych, a takze z barwionego syropu gluozowego.
>
> Wladyslaw
Bingo Wladyslaw, znam to z Turcji. Nieodzowny deser i slodycz ktorymi zawalane sa
stoly w
restauracjach, hotelach, wystawy garmazeryjne, bazary, sklepy cukiernicze i
pamiatkowe. Kazde
lotnisko jest tym zawalone. Te galaretki bierze sie stamtad jak klumpy z Holandii,
albo wodke z
Polski. Jak dla mnie to niedobre, ale i dla mojej sasiadki tez. Kiedy jej to
sprezentowalam z
radosci ze pilnowala mi domu jak pies, kiedy siedzialam w Turcji, to niestety ale
oddala wszystko
kotu i dziecku, ktore wlasnie "poszlo na swoje" i pochlania wszystko, bo ciagle nie
ma co jesc.
**********
m-gosia
**********
|