Data: 2006-11-07 20:58:18
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - lista
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eiqr5s$19n$1@inews.gazeta.pl...
> anatol <j...@t...pl> napisał(a):
>
>>
>> Hania napisa=B3(a):
>>
>> Stek wo=B3owy, przyprawy i czas oko=B3o 6 - 8 min. Tylko kwestia
>> mi=EAsa, ja obecnie si=EA nimi objadam. Do tego bukiet warzyw z wody w
>> pi=EAknej kolorystyce, oczywi=B6cie bez kartofli. =20
>>
> mi się raz stek udaU - potem to już podeszwa - zapodasz jak robisz, jakiej
> grubości mięsko?
>
> pozdr.h.
Dobry kucharz nie daje się zaskoczyć - mięsko trzeba bejcować, wtedy zawsze
jest smaczne i kruche, także steki, dlatego warto (z pewnym zapasem na nagłe
i niespodziewane) mieć w chłodziarce to co trzeba - zawsze gotowe... Inaczej
trzeba mieć maszynkę do nacinania mięsa (lepsze niż obijanie tłuczkiem).
|