Data: 2001-11-05 16:55:16
Temat: Re: tanie gotowanie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>
>> puree z grochu suchego ze skwarkami wedzonymi i smazona cebulka
>>
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>a co to jest puree z grochu??????????????????????
>
>Mechcia
>z otwarta szczeka
>
no wiesz???Myslalam, ze KAZDY wie...
groch suchy namoczyc i ugotowac jak na grochowke - najlepiej na
jakiejs szynkowo-wedzonej kosci. , ale tak jak grochowa jest
zupowata, tu plynu musi byc bardzo malo, az bedzie, now, puree.
osobno usmazyc wedzone skwarki, dodac cebule posiekana, az bedzie
dobrze brazowe (ja lubie przypalone, ale to nie musi byc na
czarno). ja to puree wylaczam zanim caly groch sie w maz zamieni,
sam dojdzie i powinien wchlanac wode. jak po godzine jest jeszcze
wodniste - odkryc, pogotwac mieszajac. jak juz makonsystencje
luznego puree kartoflanego, dodac te skwarowe cuda, razem z
tluszczem, pomieszac, wchlaniac otworem gebowym...
ja to lubie z pieczona szynka, jak ma byc luksusowo, jak nie, to
wlasciwie samo!
Krysia, zaniepokojona brakiem wiedzy Mechci
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|