Data: 2005-01-14 14:05:35
Temat: Re: tarta - problemy
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aggie" <y...@a...pl> napisał w wiadomości
news:675c.00000fff.41e7c342@newsgate.onet.pl...
>>>
> Wlasnie wedlug tego przepisu zrobiłam. Moje ciasto mialo jakies 4mm
> grubosci. Z
> Twojego postu wnioskuje, ze bylo za grube.
No, trochę za grube IMO.
I nie przelezalo w lodówce - czy to
> takie istostne?
Z jakiegoś nie znanego mi powodu tak - ciasto od tego kruszeje.
Kruche tez się wyziębia, żeby było kruchsze.
Można sobie ułatwić - wylepić formę od razu i taką włożyć do lodówki , lub
wręcz do zamrażalnika na kilkanaście minut a potem siup do gorącego
piekarnika. Można tez odjąć z maki ok 2-3 łyżek mąki pszennej, a w jej
miejsce dać taką samą jak odjęta ilość, maki kukurydzianej.
Sowa
|