Data: 2004-01-08 20:44:17
Temat: Re: tatar
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 8 janvier 2004 ŕ 19:57:45, melada1 a écrit :
> Użytkownik "nazgul" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:btk89s$q71$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>> Zjadłabym tatara, ale tak naprawdę nigdy sama go nie robiłam. Może ktoś
> poda
>> mi sprawdzony przepis.
>> A może jakiś udziwniony?
> Tu ostatnio na grupie hitem są sikorki.
> Nałapać, ukatrupić, sparzyć, aby pióra odeszły, usunąć wnętrzości, luzować i
> zmiksować.
> Następnie przyrządzić z przyprawami (sól, pieprz, odrobina czosnku) i
> wymieszać z olejem z pestek winogron. Formować sikorcze gniazda i wbić
> zółtko jajka przepiórczego w zagłębienie (pamiętać o salmonelli). Podawać z
> cebulką drobno pokrojoną w otoczeniu grzybków marynowanych i ogórków
> konserwowych oraz sardynek zmielonych na pastę. Dla koneserów sos sojowy i
> musztarda.
> melada1
> Uwaga sikorki sosnkówki mogą dawać posmak żywicy!
Bardzo mi sie podoba ten przepis. Jezeli chodzi o salmonelle, to gdzie
ja dostac i ile mniej wiecej kosztuje ?
Ewcia
--
Niesz !
|