Data: 2004-01-08 21:57:03
Temat: Re: tatar
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:btkj8h$4d$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:btkit7$1rc$1@news.onet.pl...
> > Oliwa nie!
> > Całkowicie zmienia smak - do tatara się nie nadaje. Kiedyś dodałam...
> > zjedliśmy, ale to nie było to...
> > Taki sam zły efekt dostaje się jak się śledzie zrobi w oliwie zamiast w
> > oleju... też mi się zdarzyło...
>
> Dlatego wlansie pisze, ze nie preferuje.
> Jakos oliwa jako dodatek do wszelkiego rodzaju surowizny mi nie pasuje.
Ani
> do salatek, ani do surowek. Zmienia strasznie smak i po prostu mi on nie
> pasuje.
A vinegre? właśnie z oliwą z oliwek ma odpowiedni aromat...
A sałatka grecka? przecież to oliwa z oliwek podkreśla jej smak.
> Uzywam jedynie do smazenia - ale tez nie dokazdego miesa. Pewnie zabijam
> wszytsko co w niej zdrowe;)
Hmm jak chcesz używać oliwy z oliwek do smażenia, to już lepiej używać oliwy
rafinowanej... a nie z pierwszego tłoczenia.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|