Data: 2004-01-08 22:08:15
Temat: Re: tatar
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:btkjig$3o2$1@news.onet.pl...
> A vinegre? właśnie z oliwą z oliwek ma odpowiedni aromat...
> A sałatka grecka? przecież to oliwa z oliwek podkreśla jej smak.
Mozliwe ze to z przyzwyczajenia, wczesniej oliwa z oliwek w domu to byl
rarytas, i uzywalo sie od swieta. Do wszystkiego olej. I teraz jak mam
wybierac miedzy salatka grecka z oliwa a z olejem wybiore ta z olejem.
profanacja, coz;) kubki smakowe sie jakos przyzwyczaily :) Tak jak za
oliwkami nie przepadam za bardzo, tak i za oliwa, moze kiedys zmieni mi sie
smak. Moze teraz, wyprobuje i bedzie smakowalo inaczej. Odkad jestem w ciazy
smaki sa o wiele mocniejsze, niektore potrawy sa robione tak samo jak
zwykle, a ja jakbym poznawala nowe smaki ;))
> Hmm jak chcesz używać oliwy z oliwek do smażenia, to już lepiej używać
oliwy
> rafinowanej... a nie z pierwszego tłoczenia.
Dlaczego?
Marta
|