Data: 2002-06-17 17:56:43
Temat: Re: temat egzaminu
Od: "Ula Dynowska" <u...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
> no właśnie - ale mi nie pasuje do karpatki krem russel:-(((((
>
Mi jak najbardziej pasuje ;)))
Jeśli jest to co opisujesz, czyli krem z masła i jajek, to chyba własnie
czyms co go zastępuje moze być bardziej typowy krem z masła z dodatkiem
budyniu, który zwykle spotyka się w karpatce. Budyń ma na celu chyba
"odchudzenie kremu", który trudniej wtedy "zwarzyć" i jest lżejszy, może
mniej kaloryczny.
Bita śmietana jest w różnych ptysiach i eklerach - też z ciasta parzonego.
>
> >> dzis siepytalem i karpatka ma spód z ciasta kruchego - wiec? Moze zle
> >> zrozumialem. Spod karpatki to tez ciasto parzone??/
> >
> >Od kiedy to karpatka ma spod z ciasta kruchego?
> >Nigdy jeszcze nie spotkalam takiego przepisu...
>
Wszystkie karpatki z którymi sie spotkałam miały dwie warstwy ciasta
parzonego a wśrodku krem.
Pozdraiwma - Ula
|