Data: 2002-06-18 05:35:23
Temat: Re: temat egzaminu
Od: Netusia <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
AmRat wrote:
> mam karpatke z kremem sussel - tylko pytanie czy ten krem to jest dodatek
> czy jako nadzienie do kapratki? moim zdaniem to jakis dodatek bo karpatka ma
> taki budyniowe nadzienie, a nie krem russel. A dal tych którzy nie wiedza to
> krem russel to taki krem do tortow - taki co robi sie z jaj i margaryny, a
> nie bitej smietany.
??? Dla mnie karpatka zawsze byla z kremem budyniowym, a nie z bita
smietana. I skoro piszesz, ze krem russel czy sussel jest z margaryny i
jaj to wszystko sie zgadza. Gotujesz budyn z jajek, a pozniej miksujesz
go z maslem. Jesli _to_ ma byc ten krem, to nawet moge Ci przepis podac
;-) I milo sie dowiedziec, jak nazywaja sie niektore rzeczy ;-)
> Aha kolego dzieki za przepis na cioto parzone - to najlepszy przepis jaki
> tylko jest, oczywiscie jesli zna sie dokladna gramature, a nie ze pol kostki
> i szklane wody (bo szklanki sa rozne rozniste).
U mnie tych kilka gram w ta czy w tamta nie robi roznicy. Zawsze mi sie
udaje. Widocznie trzeba troche serca wlozyc w przygotowanie i bedzie ok
:-) Wiesz, ze zlej baletnicy... ;-)
Aaaaaaaa
> dzis siepytalem i karpatka ma spód z ciasta kruchego - wiec? Moze zle
> zrozumialem. Spod karpatki to tez ciasto parzone??/
No wlasnie, co ja sie tam moge znac...
Pozdrawiam
A-Netuia
|