Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tort sachera-czy jest dobry?
Date: Tue, 04 Oct 2005 11:44:12 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 35
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <w...@n...gazeta.pl>
<5...@n...onet.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<dhtimj$bm3$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 80.72.35.5
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1128419053 6566 80.72.35.5 (4 Oct 2005 09:44:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Oct 2005 09:44:13 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:249243
Ukryj nagłówki
In article <dhtimj$bm3$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"flower" <f...@w...pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-C98592.11200704102005@news.gazeta.pl...
> > In article <5...@n...onet.pl>,
> > "bebekot" <b...@v...pl> wrote:
> >
> > > > Ale nie był to tort Sachera, więc o czym mowa.
> > > No właśnie zaznaczyłam, ze tylko góra tego tortu była tortem Sachera a
> reszta
> > > nie.
> > >
> > >
> > > > Bez przesady. Wcale nie jest taki słodki.
> > > To w takim razie moze dysponujesz jakimś ciekawszym przepisem. Jak masz
> go
> > > pod
> > > ręką to poprosze. Z tego co ja mam wychodzi ulep nie do ujedzenia. A ja
> > > nienawidze przesadnej słodkości
> >
> > <http://tinylink.com/?QeW0CDmDE2>
>
> No to ja czegoś nie rozumiem:
> "Ubic recznie NA SZTYWNO 10 bialek. dodajac szczypte soli. a pod koniec 140
> g. cukru pudru i nieco ziarenek wanilii. 1/3 tych bialek mieszamy z masa
> jajeczno-czekoladowa. Nastepnie po troche dodajemy reszte. Pamietajmy --
> piana do masy, nie odwrotnie. Uwazajmy tez, zeby ani troche masy nie
> zanieczyscilo piany podczas jej dodawania. "
>
> Jak dodać pianę do masy żeby masa nie zanieczyściła piany?
Dodajemy pianę do masy, nie odwrotnie.
Władysław
|