Data: 2005-10-04 09:43:52
Temat: Re: tort sachera-czy jest dobry?
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-C98592.11200704102005@news.gazeta.pl...
> In article <5...@n...onet.pl>,
> "bebekot" <b...@v...pl> wrote:
>
> > > Ale nie był to tort Sachera, więc o czym mowa.
> > No właśnie zaznaczyłam, ze tylko góra tego tortu była tortem Sachera a
reszta
> > nie.
> >
> >
> > > Bez przesady. Wcale nie jest taki słodki.
> > To w takim razie moze dysponujesz jakimś ciekawszym przepisem. Jak masz
go
> > pod
> > ręką to poprosze. Z tego co ja mam wychodzi ulep nie do ujedzenia. A ja
> > nienawidze przesadnej słodkości
>
> <http://tinylink.com/?QeW0CDmDE2>
No to ja czegoś nie rozumiem:
"Ubic recznie NA SZTYWNO 10 bialek. dodajac szczypte soli. a pod koniec 140
g. cukru pudru i nieco ziarenek wanilii. 1/3 tych bialek mieszamy z masa
jajeczno-czekoladowa. Nastepnie po troche dodajemy reszte. Pamietajmy --
piana do masy, nie odwrotnie. Uwazajmy tez, zeby ani troche masy nie
zanieczyscilo piany podczas jej dodawania. "
Jak dodać pianę do masy żeby masa nie zanieczyściła piany?
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|