Data: 2004-04-30 10:51:54
Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: "MarekG" <p...@p...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przepraszam ,że może nie na temat, bo standartem na grupie jest wyszydzanie
wszystkich i wszystkiego , ze szczególnym wskazaniem na pisownę i sposób
kodowania :((
Mam rewelacyjny przepis ( nie wiem skąd , autora z góry przepraszam za
cytowanie ;):
"Potrzebujemy:
Rękaw do pieczenia,udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka,czosnek,pieprz
czarny, przyprawa do kurczaka.
I tak :
Ziemniaki obieramy i kroimy na pol w plastry 1,5 - 2cm.Układamy je plasko na
dnie worka do pieczenia. Miedzy ziemniakami ukladamy zabki czosnku(nie
obrane - w lupinach) i marchewke (pokrojona w 5 cm kawalki).
Kurczaka myjemy, solimy, pieprzymy i kladziemy na ziemniaki.
Zawiazujemy worek, robimy kilkadziesiat dziurek szpilka i wkladamy do
piekarnika 180-190 C na 40 minut.Jakies 5 minut od konca nacinamy worek.
Kurczaka nie podlewamy woda ani nie obkladamy maslem , wystarczy to co sie
wytopi z miesa., chyba ze jest bardzo chudy.
Oczywiscie wskazane przyprawienie , najlepiej oregano."
Smacznego!
|