Data: 2004-04-30 20:41:12
Temat: Re: udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Od: tapta <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
BarBarella wrote:
> Z mięsem mam rzadko do czynienia i nie mam pomysłu. Udka to podobno dobre
> mięso i nie chcę go zmarnować. To podobno kurczak "wegetariański". (Tak na
> marginesie - Czy rzeczywiście warto kupować takie mięso?). Ostatnio robiłam
> pseudo tandoori chicken (z udek z kością - oczywiście nie w tym piecu) i nie
> chcę się powtarzać. Macie może propozycję na coś dobrego? (dla kogoś
> leniwego) ;)
Kupuję je dość często i przyrządzam:
- smażone saute
- smażone w cieście
- smażone w panierce
- grillowane
- krojone w paski i dodawane do chińszczyzny
Są rzeczywiście smaczne i możliwe do przyrządzenia na wiele sposobów.
tapta
|