From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ulubione pomidory
Date: Sun, 04 Aug 2002 16:31:25 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <e...@4...com>
References: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 39
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.
stealth.net!news.stealth.net!news-out.nuthinbutnews.com!propagator-sterling!new
s-in.nuthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:118759
Ukryj nagłówki
On Sun, 04 Aug 2002 16:52:32 +0200, PatryCCCja
<k...@s...TO_WYTNIJ.pl> wrote:
>
>codziennie objadam sie salatkami z pomidorow. teraz zaczynam kombinowac i
>chce zrobic z nich tez inne rzeczy. wojtek robi mi pycha spaghetti i
>zupe-krem ze swierzych pomidorow. co jeszcze mozna zrobic z pomidora w roli
>glownej? oprocz gazpacho oczywiscie bo to tez umiem sama :)
>musi byc wegetarianskie (a najlepiej weganskie) i powalajaco smaczne!
>niedlugo mam zamiar poeksperymentowac z pomodorami nadziewanymi (przepis
>oczywiscie z puszkkki) ale czekam na wasze propozycje :) mam nadzieje ze
>zaproponujecie cos, czego jeszce nigdy nie jadlam a co podbije moje
>pomidorwe serce :)
>
>pat
a no moznaby sobie taka niby-salze urzadzic... robilam to w
roznych wersjach..rozgrzalam olej, obsmazylam cebule pokorjona,
troche czosnku, aaa, w ogole najpierw na sucha ptelnie dalam
cumin, niech aromat wypusci, poprazony, potem olej cebula i
czosnek jeszcze. potem zgasilam i dodalam obrane i drobno
pociachane pomidory, i kawalek ogorka, obrany i pkorkojony w
plasteki te plasterki na swierci. wymieszalam, samo sie pdgrzalo,
dodalam sporo posiekanej kolendry i juz. jadlam to za pomoca
swiezo upieczonego chleba. Kromkami sobie nabieralam tej salsy,
potem wymazalam chlebem reszte i wlasciwie nie bylo garow do
zmywania ;)
Krysia
a jak wielkie pomidoprki to mozna nafaszerowac i upiec. z zlotym
sereme na glowie
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|