Data: 2005-10-26 19:33:54
Temat: Re: ups - te nachos
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
*** Marcin E. Hamerla <X...@x...xonet.xpl.removex>:
>>> Jak zaznaczylam, przepis jest Waldka, wiec nie moge odpowiedziec na
>>> to pytanie. MB
>> Więc - Waldku Ratuj! Bo ja nic z tego nie rozumiem. Ta mąka nie
>> nadaje się do formowania ciasta :-( Zupełnie się nie klei. Jak zrobić
>> te nachos?
> Tez mialem klopoty. W sumie nie jest dziwnym, bo maka kukurydziana nie
> zawiera glutenu czy czegos tam co powoduje klejenie. W koncu zrobilem
> AFAIR dosc grube te placki.
Bo w kuchni meksykańskiej ta mąka to jest *inna* mąka niż to co jest
popularne w Polsce. To jest cpecjalna odmiana nazywa się "masa harina"
do zdobycia w lepszych hipermarketach, ta nasza się nie wiąże.
Poza tym aby wyszły dobre to trzeba mieć specjalną praskę do tego, od
biedy można smażyć na dobrej patelni teflonowej (bez tłuszczu).
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|