Data: 2004-05-24 05:54:54
Temat: Re: usmażyć hamburgera
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <3641122874$20040523152301@ewcia> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le dimanche 23 mai 2004 ŕ 11:17:40, agatka a écrit :
>
>> próbuję, bez wielkich sukcesów. Mielona wołowina, sól, pieprz,czosnek,
>> mieszam, formuję i rozpada się na patelni... słyszałaz że do
>> hamurgerów nie daje się jajka więc jak to dobrze sklecić?
>
> Nie daje sie jajka, ani soli (wolowine zawsze soli sie *po*
> obsmazeniu), ani w ogole niczego...
> Osobiscie do hamburgerow kupuje mielone mieso i "uklepuje" dosyc
> cienkie placuszki.
Cienkie? Ja robię hamburgey grube na ok. 2,5 cm. i smażę je tak, by
pozostały różow w środku.
Władysław
|