Data: 2003-06-18 07:39:37
Temat: Re: [z cyklu: oczekiwania względem TŻ] chandra
Od: "Nixe" <n...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mała Mi tak oto pisze:
:: A czy markowe wino powinno być trzymane w lodówce ?
Zależy jakie to było wino. Są takie, które podaje się w temperaturze
pokojowej, a są też takie, które się schładza.
Marka nie ma tu nic do rzeczy :-)
małe OT ;-)
"Wina w roli aperitifow podaje sie w temperaturze pokojowej lub schlodzone
(do 10-13 stopni); - wina biale chlodzi sie do temperatury 8-10 stopni (im
slodsze tym bardziej chlodniejsze;- wina czerwone powinny miec temerature
pokojowa (16-20 stopni), burgundy najlepiej w granicach 15-16 stopni,
bordoskie ok. 18 stopni); - szampan smakuje najlepiej, gdy jest dobrze
schlodzony - do temperatury 5-6 stopni (dla utrzymania stalej temperatury
butelke mozna podac na stol w kubelku z lodem)"
:: Tak mi się coś po głowie kołacze, że chyba nie za bardzo.
:: I może właśnie o to chodzi. ;-)
A może o to, że rocznik był nieparzysty ;-)))
--
PozdrawiaM.
|