Data: 2006-05-02 07:30:10
Temat: Re: zabek czosnku, a czosnek granulowany
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
kasia maruda schrieb:
>> kasia maruda schrieb:
>>
>>>>> ps. wiem, ze taki swiezy jest o wiele lepszy, ale z braku laku....
>>> Zależy do czego. Grzanki z patelni tylko posypane granulowanym :)
>> no nieeeeee. Normalnym czosnkiem posmarować.
>>
>> Waldek
>
> Mam na myśli takie maczane w rozbełtanym jajku. W mojej wersji są tak
> miękkie, że posmarować się nie da.
da się. Biorę czosnek i miażdżę nożem (no właściwie jest to prawie
tasak). Ciapciam potem z solą i robi się prawie pasta. Tą pastą można
fajnie smarować. Granulowanego nie lubię, bo pachnie mi stęchlizną.
> Ale taki chlebek przyrumieniony na chrupiąco to jak najbardziej potarty
> czosnkiem :)
no tu jesteśmy zgodni ;-)
Waldek
|