Data: 2006-05-02 09:51:10
Temat: Re: zabek czosnku, a czosnek granulowany
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w
wiadomości news:4bofo5F11big5U1@uni-berlin.de...
(ciach)
> >>> Zależy do czego. Grzanki z patelni tylko posypane granulowanym :)
> >> no nieeeeee. Normalnym czosnkiem posmarować.
> >>
> >> Waldek
> >
> > Mam na myśli takie maczane w rozbełtanym jajku. W mojej wersji są tak
> > miękkie, że posmarować się nie da.
>
> da się. Biorę czosnek i miażdżę nożem (no właściwie jest to prawie
> tasak). Ciapciam potem z solą i robi się prawie pasta. Tą pastą można
> fajnie smarować. Granulowanego nie lubię, bo pachnie mi stęchlizną.
>
> > Ale taki chlebek przyrumieniony na chrupiąco to jak najbardziej potarty
> > czosnkiem :)
A ja polecam inna metode
Cala glowke czosnku zawijamy w folie aluminiowa wczesniej obdzierajac z
czosnku tylko wierzchnia "skorke" (tak zeby nie obrac samych zabkow), dla
lubiacych przed zawinieciem odrobine masla, i do piekarnika na circa 15
minut.
Wychodzi taki miekki ze sam wylazi ze skorupek i da sie nim smarowac
grzanki
|