Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zakwas Magdaleny Re: zakwas Magdaleny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: zakwas Magdaleny

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Szymuś" <pwid_@_poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zakwas Magdaleny
Date: Tue, 18 Sep 2007 18:24:02 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 10
Message-ID: <fcou3e$43c$1@news.onet.pl>
References: <fcoikc$1ff$1@news.onet.pl> <fcoje8$8v9$1@julia.coi.pw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: fgc26.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1190132655 4204 83.13.158.26 (18 Sep 2007 16:24:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 18 Sep 2007 16:24:15 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
X-Sender: eM8gb9N5AzaqhwFAayfP9HVVP2ZIXxe4
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301902
Ukryj nagłówki

Ja tęż nie dodaję drożdżży bo to nie będzie już zakwas. Jeśli chcę mieć
szybko zakwas to kupuję żur w butelce taki na "biały barszcz" jak go w
niektórych rejonach nazywają.. Mieszam wszystko, przelewam do odpowiedniego
naczynia i dodaję mąki żytniej i wody. Nie zdarzyło mi się, żeby był aż tak
stary, żeby po 2-3 godzinach nie zaczął pracować. Ooczywiście potem go
trochę dokarmiam i jak mam odpowiednią ilość to go zużywam do pieczenia.
Róznica jest taka, że prawdziwy zakwas chyba powinien być ciastowaty a ja
często utrzymuję półpłynną konsystencję bo szybciej pracuje.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.09 Panslavista
18.09 iwanos
18.09 Panslavista
18.09 Barbara K.
18.09 Panslavista
18.09 Barbara K.
18.09 Panslavista
19.09 Magdalena Bassett
19.09 Barbara K.
20.09 Barbara K.
20.09 Panslavista
20.09 Barbara K.
20.09 Magdalena Bassett
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?