Data: 2002-11-22 09:39:17
Temat: Re: zeschniete ciasto drozdzowe
Od: "zosia" <z...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> No wlasnie, jak w temacie, mam kawal zeschnietego ciasta drozdzowego ktory
> za bardzo do jedzenia sie nie nadaje a nie chcialabym go wyrzucac. Czy
mozna
> takie ciasto uzyc powtornie do zroienia czegos innego? Taki maly recycling
podawałam kiedyś przepis na deser, który u nas w rodzinie funkcjonuje jako
"brejka". robimy z sucharkami, ale spróbuj tak wykorzystać ciasto, na pewno
wyjdzie. zalej pokruszone ciasto mlekiem albo słodką śmietanką (lepsze, ale
bardziej kaloryczne), dodaj rodzynki, orzechy, kawałki czarnej czekolady,
trochę kwaskowego dżemu (wiśniowy, porzeczkowy). nie jest specjalnie
wyjściowe, ale pyszne.
z
|