Data: 2002-11-22 09:42:46
Temat: Re: zeschniete ciasto drozdzowe
Od: "brimpke" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "zosia" <z...@m...pl> napisał w wiadomości
news:arku0f$s6d$1@news.tpi.pl...
> podawałam kiedyś przepis na deser, który u nas w rodzinie funkcjonuje jako
> "brejka". robimy z sucharkami, ale spróbuj tak wykorzystać ciasto, na
pewno
> wyjdzie. zalej pokruszone ciasto mlekiem albo słodką śmietanką (lepsze,
ale
> bardziej kaloryczne), dodaj rodzynki, orzechy, kawałki czarnej czekolady,
> trochę kwaskowego dżemu (wiśniowy, porzeczkowy). nie jest specjalnie
> wyjściowe, ale pyszne.
> z
>
Dziekuje bardzo, jakies zacmienie mnie ogarnelo i sasma nie wpadlam na tak
pyszny pomysl. Bo to ma byc pyszne a nie koniecznie wyjsciowe. Tak zadko
kogos podejmujemy ze kryterium "wyjsciowosci" nie jest najwazniejsze ;)))
Daga
|