Data: 2002-10-24 16:14:09
Temat: Re: zielone pomidory
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3303.000002cf.3db809c4@newsgate.onet.pl...
> >
> Był taki film "Smażone zielone pomidory", ale nie wiem, czy to, co tam
dodali,
> wszystkim by smakowało...:-)))
Nie pamietam co dodawali w filmie, ale w oryginale (czyli w ksiazce Fannie
Flagg) przepis na smazone zielone pomidory jest nastepujacy:
- 1 sredni zielony pomidor na osobe
- tluszcz z bekonu
- pieprz
- sol
- biala maka (monka;) kukurydziana
Pokroj pomidory w lastry o grubosci okolo pol centymetra, posyp je sola,
pieprzem, a potem obtocz z obu stron w mace. W duzej ryniene podgrzej tyle
bekonu, aby przykryl dno, i smaz pomidory, az po obu stronach sie lekko
zrumienia.
Jest rowniez pare innych smakowitych przepisow z kawiarni Whistle Stop. Kto
czytal, ten wie;)
Pozdrawiam
Marta
|