Data: 2004-06-17 14:25:32
Temat: Re: zirbadza - co to za potrawa
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>Weź tłustego kurczaka, rozbierz go [tak się mówi po polsku o dzieleniu
>>całego kurczaka??] i umieść w czystym garnku. Dodaj korzeń alpinii
>>lekarskiej [=gałgant chiński, stick to chyba w tym wypadku korzeń?]
> co to takiego ta alpinia lekarska? rosnie w Polsce? cos takiego da sie u nas
> gdzies dostac?
Poszukaj po sklepach z chińszczyzną. Albo kopnij się za granicę. U nas
jest i zowie się Galgant. Do imbiru niezbyt podobny, ale z braku laku
można dać imbir.
> moze dla Was glupie pytanie - ale gdzie w wwie mozna dostac kumin? w zadnym
> sklepie czegos takiego nie widzialam...
jest, jest, ale trzeba poszukać.
Waldek
|