Data: 2004-06-17 14:27:47
Temat: Re: zirbadza - co to za potrawa
Od: "Karmakoma" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:cas9af$ls3$1@news.onet.pl...
>
>
> Na pewno jest - kmin rzymski - u nas jest już nawet w supermarketach, a
jak
> nie to w tzw. sklepach ze zdrową żywnością, albo na targach w stoiskach z
> przyprawami.
>
dzieki. to juz mniej wiecej wiem, gdzie szukac i czego szukac.:-)
>
> Ciekawe tylko, czemu te ręce tyle razy trzeba myć - że kurczak nieczysty,
> czy jak?
>
sadzac po opisie - moze dlatego, ze jest to cos bardzo gestego, latwo
przyklejajacego sie do rak...i brudzacego.
mnie osobiscie rozbawilo to, ze "kurczaka trzeba wrzucic do czystego
garnka"...hihihi.. tam w ogole chyba jest tak, ze nasza czystosc w kuchni
jest im obca, wiec zamieszczenie w przepisie czegos takiego nas moze dziwic,
ale ich moze nie...
pozdro.
K.
|