Data: 2004-01-23 00:06:58
Temat: Re: zrazy inaczej
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walkie!" wrote:
>
> Użytkownik wiku napisał:
> >
> >
> > walkie! wrote:
> >
> >
> >> Nie, schab sie przeciez szybko zasklepia :)
> >>
> > ja to sprawdze :)))
> > wiku
> no sprawdz sprawdz
> przeciez jak smazysz kotleta to szybko laduje na talerzu, nie? ;)
> a ja mam to potwierdzone - wiele raz robilam roladki ze schabu tylko nie
> lubie akurat roladek z tego rodzaju miesa bo zazwyczaj suche wychodza.
>
Zupelnie sie nie rozpada, nie wiem dlaczego, ale trzymaja sie w
roladowej formie bez problemu. Pewnie panierka, plus uwazanie, zeby
najpierw polozyc na patelni tym brzegiem na dol, powoduje, ze sie
sklejaja. Ja osobiscie mam nieprzyjemne wspomnienia z dziecinstwa z
rozkrecaniem nitek ze zrazow, lub wydlubywaniem wykalaczek, wiec zawsze
probuje to ominac. No i te rolady robilam wielokrotnie, sa pyszne, nie
suche, mieso jest kruche po 20-30 minutach duszenia.
MB
|