Data: 2006-11-21 07:35:57
Temat: Re: zupa ...
Od: w...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
Ollla napisał(a):
> Witam.
[...]
> ( Był już rosół, była pomidorowa, była zupa serowa i flaki). Nie bardzo mam
> pomysł co tym razem...
> Drugie danie już mam -będzie to po prostu pieczony schab.
> Czekam na jakieś ciekawe sugestie z Waszej strony ...
> ( mile widziane również sprawdzone przepisy) :-)
>
> Z góry dziękuję i pozdrawiam, Ola
Nie wiem czy ogorkowa nadaje sie do pieczonego schabu, ale wlasciwie
dlaczego nie nie? ;-)
Polecam ogorkowa, przepis z wielkiego zarcia,
smaczna jak malo ktora zupa,
zawsze wychodzi :-))))
proponowalbym tylko troszke zmodyfikowac przepis
w oryginale (strona wielkie zarcie - zupa ogorkowa) jest "Wodę
zagotować z rosołkiem z kostki. Zetrzeć na tarce ...."
a wiec zadnej wody z rosolkiem z kostki, tylko normalny wywar na miesku
(karczek aboco)
a potem kawalki tego mieska do zupy (pozniej)
naprawde polecam,
pozdr
|