Data: 2006-11-21 15:27:54
Temat: Re: zupa ...
Od: rAzor <r...@p...gwnie.4rp>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik w...@g...com napisał:
> Ollla napisał(a):
>> Witam.
> [...]
>> ( Był już rosół, była pomidorowa, była zupa serowa i flaki). Nie bardzo mam
>> pomysł co tym razem...
>> Drugie danie już mam -będzie to po prostu pieczony schab.
>> Czekam na jakieś ciekawe sugestie z Waszej strony ...
>> ( mile widziane również sprawdzone przepisy) :-)
>>
>> Z góry dziękuję i pozdrawiam, Ola
>
> Nie wiem czy ogorkowa nadaje sie do pieczonego schabu, ale wlasciwie
> dlaczego nie nie? ;-)
>
> Polecam ogorkowa, przepis z wielkiego zarcia,
> smaczna jak malo ktora zupa,
> zawsze wychodzi :-))))
>
> proponowalbym tylko troszke zmodyfikowac przepis
> w oryginale (strona wielkie zarcie - zupa ogorkowa) jest "Wodę
> zagotować z rosołkiem z kostki. Zetrzeć na tarce ...."
>
> a wiec zadnej wody z rosolkiem z kostki, tylko normalny wywar na miesku
> (karczek aboco)
> a potem kawalki tego mieska do zupy (pozniej)
Dobrze mówisz. Nie ma jak nieoskrobane z mięsiwa kości kości schabowe z
ogórkowej. Poezja. I też - nie woda z ogórców, ale dużo utartych ogórców.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
|